Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 21-27 Mayıs tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını belirterek yaptığı açıklamada, “Gastronomi turizmi, konaklama turizmine göre yüzde 40 daha fazla katma değer sağlar. Türkiye’ye gastronomi deneyimi için gelen turistlerin harcamaları ise sadece konaklama amaçlı gelenlerin harcamalarından yüzde 50 daha fazladır” ifadelerini kullandı.
Related Posts
‘Ülkemizi ‘Bölgesel batarya üretim üssü’ haline getirmeyi amaçlıyoruz’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Tuzla’da Ampherr Batarya Teknolojileri fabrikası açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kacır, “Bugün dünyada batarya üretim kapasitesi 2.6 terawatt saat düzeyindeyken, 2030’a geldiğimizde bu rakamın 3.5 misline yani 9 terawatt saate ulaşacağı öngörülüyor. Bu tabloda elektrikli araçlar ve mobilite sektöründeki öncü olma iddiamızı kuvvetlendirmek ve pazar payımızı artırarak ülkemizi, ‘Bölgesel batarya üretim üssü’ haline getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
Yurt dışı tahvil yatırımı tarihi zirvede
Yurt içi yerleşiklerin yurtdışı finansal varlık yatırımlarında artış sürüyor. Merkez Bankası verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde yerli yatırımcının ağırlıkla hisse senedi ve tahvilden oluşan toplam yurt dışı varlıkları 3 milyar 573 milyon dolara ulaşarak tarihi bir seviyeye çıktı.
Kozmetik zinciri indirime gitti kadınlar kavgaya tutuştu
Bir kozmetik zinciri, tüm ürünlerinde yüzde 75 indirime gitti. Vatandaşlar mağazaların önünde kuyruğa girdi. Birçok şehirde izdiham yaşandı, reyonların arasında saç saça baş başa kavga çıktı.